START BOUW

In augustus 2014 vonden we vier aannemers die interesse hadden in het renoveren van de school en het realiseren van de nieuwbouw. We hadden dus de luxe dat we konden kiezen voor diegene die ons het meest betrouwbaar, realistisch en ervaren overkwam en daarnaast een aannemelijke prijsverhouding hanteerde. We kwamen uit op aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk.
In januari 2015 zijn de voorbereidingen voor de bouw gestart. Eerst werden er grondwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het rooien van een aantal bomen en het verwijderen van asbest uit de school. Daarna werd het terrein verder bouwrijp gemaakt en daar stuitte de aannemer ineens op onze eerste en hopelijk laatste nachtmerrie! Er bleek nog een hele fundering in de grond te zitten waar de nieuwbouw moest komen. Niemand die hier van wist! Zelfs de gemeente wist ons hier geen oorsprong van te vertellen . . .

Helaas betekende dit een fikse vertraging op de bouw. Gelukkig hebben de werknemers van P. van Leeuwen toch in korte tijd de nodige resten weg weten te halen. Op de meeste plekken kan er gewoon geheid worden naast de oude fundering.

De planning is nu dat we in oktober onze droomhuisjes kunnen gaan bewonen. Hopelijk is het weer ons gunstig gezind de komende maanden en komen we niet meer voor onaangename verassingen te staan zodat we al stilletjes aan over onze eerste herfst in het Amundsenhofje kunnen dromen . . .